Portal Rasmi Eksekutif Pemasaran PTPTN (EP)

SIMPAN SSPN PLUS

Simpan SSPN Plus (dulu dikenali sebagai SSPN-i Plus) merupakan produk terbaru PTPTN dengan kerjasama Hong Leong MSIG Takaful Berhad (HLMT), Great Eastern Takaful Berhad (GETB) dan Takaful IKHLAS Family Berhad(TIFB) sebagai syarikat pengendali takaful bagi produk ini.


KEISTIMEWAAN SSPN PLUS DAN SSPN PRIME

--

Simpanan Dijamin Kerajaan

Patuh Syariah

Dividen Kompetitif

Elaun Kemasukan Hospital

Tiada Pemeriksaan Kesihatan

Pelepasan Taksiran Cukai*

Manfaat Perlindungan*

Khairat Kematian*

Manfaat Takaful*

Layak Memohon Pinjaman PTPTN

Komitmen Serendah RM30 sebulan


Daftar SSPN Plus

 

 

Skim Simpanan Pendidikan Nasional (SSPN-i) telah mula diperkenalkan pada tahun 2004. Produk simpanan jangka panjang ini bertujuan untuk memupuk sifat menabung dikalangan ibu bapa bagi tujuan pendidikan tinggi anak-anak ketika mereka masih kecil lagi disamping menawarkan pelbagai manfaat istimewa seperti pemberian dividen setiap tahun, pelepasan taksiran cukai pendapatan, pemberian geran sepadan sehingga RM10,000, perlindungan takaful percuma serta khairat kematian.

Kini, selepas hampir 17 tahun berada di pasaran, SSPN-i telah mendapat tempat dihati rakyat Malaysia yang mula menyedari tentang kepentingan penabungan untuk anak-anak mereka. Selaras dengan pelancaran produk simpanan baharu, SSPN-i kini dikenali sebagai Simpan SSPN Prime yang masih mengekalkan pelbagai manfaat dan keistimewaan yang ditawarkan sebelum ini.

Pembukaan akaun digalakkan dibuat melalui Maybank, Bank Islam, Agrobank, Bank Rakyat dan RHB Bank bagi mempercepatkan proses.

Simpanan Dijamin Kerajaan

Patuh Syariah

Dividen Kompetitif

Pelepasan Taksiran Cukai*

Manfaat Takaful*

Layak Memohon Pinjaman

Geran Sepadan sehingga RM10,000⬤   Pendeposit merujuk kepada Ibu/Bapa/Penjaga, manakala Penerima Manfaat merujuk kepada anak/jagaan.

⬤   Bagi pelajar yang ingin memohon pinjaman PTPTN dan berumur melebihi 18 tahun boleh membuka akaun untuk diri sendiri (Pilih “AKAUN UNTUK DIRI SENDIRI” pada ruangan Jenis Akaun. Pastikan maklumat Pendeposit & Penerima Manfaat adalah sama).

⬤   Sekiranya umur pelajar tidak melebihi 18 tahun, Ibu/Bapa/Penjaga perlu menjadi pendeposit bagi pelajar tersebut (Pilih “AKAUN UNTUK ANAK JAGAAN YANG SAH”).

⬤   Untuk melayakkan Pendeposit mendapatkan pelepasan taksiran cukai pendapatan, akaun mestilah dibuka untuk anak/anak jagaan sah(Pilih “AKAUN UNTUK ANAK JAGAAN YANG SAH” pada ruangan jenis akaun) yang berumur tidak melebihi 29 tahun pada tahun traksaksi/pelepasan cukai.

⬤   Pendeposit & Penerima Manfaat mestilah berstatus warganegara Malaysia.

⬤   Deposit pembukaan minima RM 20.

⬤   Pastikan anda masukkan KOD EKSEKUTIF PEMASARAN PTPTN : 000010013 atau 000003136 atau 000010014


Daftar SSPN PrimeHUBUNGI KAMI

 

Sebarang pertanyaan berkaitan promosi terkini boleh hubungi secara Whatsapp atau e-mel Pegawai PTPTN di bawah. Sila klik pautan :PTPTN.ORG

Penafian :
Laman web ini dibangunkan dan dikendalikan sepenuhnya oleh Eksekutif Pemasaran PTPTN (EP) Rasmi yang dilantik oleh PTPTN. Segala maklumat dan kandungan di dalam web ini adalah di bawah tanggungjawab Eksekutif Pemasaran.
Kod Eksekutif Pemasaran PTPTN : 000010013, 000003136, 000010014.

Hakcipta Terpelihara © 2022 ptptn.org